HTH-käyttäjäpäivä 1.6.2017 historiallisessa Arppeanum-kiinteistössä

Senaatti-kiinteistöjen järjestämää Hallinnon tilahallinnan (HTH) -käyttäjäpäivää vietettiin valtionhallinnon asiakkaiden kanssa jälleen kesäkuussa alussa 1.6.2017. Viime vuonna paikkana oli Kulttuuritalo ja tällä kertaa päivä pidettiin historiallisessa Arppeanum-kiinteistössä.

HTH-käyttäjäpäivän aamupäivän ohjelmassa kuultiin käyttösidonnaisten tilojen strategian tarkentumisesta, vuoden 2016 valtion tilankäytön ja tilakustannusten raportoinnin tuloksista sekä valtioneuvoston hallintoyksikön toiminnasta ja kokemuksista uusien työnteon tapojen mukaisesta työskentelystä Arppeanumin monitilatoimistossa, johon päästiin myös tutustumiskierrokselle. Arppeanum valmistui jo vuonna 1869 ”Keisarillisen Aleksanterin yliopiston” kemianlaitosta varten. Muutos monitilatoimistoksi näytti onnistuneen kuitenkin mainiosti niin rakennuksen osalta kuin siellä toimivien työntekijöiden mielestä.

Lounaan ja vapaan verkottumisen jälkeen päivää jatkettiin asiakaspuheenvuorolla, jossa kuultiin Puolustusvoimien kokemukset HTH-käyttöönotosta sekä odotukset palvelun hyödyntämiselle. Viimeisten käyttöönottojen myötä valtionhallinnon tilasalkusta yli puolet laajuudesta muodostuu käyttösidonnaisista toiminnan tiloista. Tämä painopisteen muutos tuo myös HTH-tietopalveluun muutoksia, joista kuulimme oman esityksen. Suurin toteutettu muutos HTH-tietopalveluun on tuki käyttötarkoitusvyöhykkeiden alaryhmien määrittelylle ja jatkossa myös näiden tietojen raportoinnille. Tämä vyöhykkeiden hierarkia antaa mahdollisuuden mm. määrittää, raportoida ja vertailla ison toiminnan tilojen salkun sisällä olevat eri toiminnalliset kokonaisuudet; tai vaikka seurata valtion toimitilastrategianmukaisten monitilatoimistojen määrää ja levinneisyyttä eri virastoissa, hallinnonaloilla ja koko konsernissa.

Tilatietotiimi kävi vielä tarkemmin läpi HTH:hon uutena asiana tulleiden käyttötarkoitusvyöhykkeiden tarkentamista sekä muistutti ulosvuokrattujen tilojen ja ulkopuolisten käyttäjien määrittelystä. Tilatietoasiantuntijat kertoivat, että käyttötarkoitusvyöhykkeiden alaryhmien määrittelytyö on käynnistynyt jo muutamien asiakkaiden kanssa sekä projekti tulee jatkumaan ainakin 2018 loppuun asti. Viime vuotiseen tapaan iltapäiväkahvin jälkeen oli luvassa vielä kattaus minivalmennuksia, jotka olivat esitysten ja tutustumiskierroksen tapaan hyvin pidettyjä.

87 % osallistujista koki päivän ohjelman hyväksi (4/5) tai erittäin hyväksi (5/5). Palautteessa toivottiin, että näitä päiviä järjestetään jatkossakin yhtä mielenkiintoisissa kohteissa ja otamme huomioon myös hyvät kehitysideanne. Järjestäjille parasta antia oli jälleen kuulla ja keskustella palvelun käyttäjien kanssa. Suuri kiitos onnistuneesta päivästä kuuluukin kaikille osallistujille ja esiintyjille.

Senaatin HTH-tiimi toivottaa iloista ja rentouttavaa kesää!

Joni-Marko Laine

ps. Kannustamme jatkamaan verkostoitumista myös ennen seuraavaa käyttäjäpäivää ja pyrimme hakemaan kaikille sopivaa ratkaisua sähköiselle verkottumisen paikalle. HTH-asioissa voitte aina olla yhteydessä meihin vähintään sähköpostitse hth(Replace this parenthesis with the @ sign)senaatti.fi.

Valtionhallinnon asiakkaille suunnatut esitysmateriaalit voit pyytää hth(Replace this parenthesis with the @ sign)senaatti.fi osoitteesta.

Arppeanumista ja muista valtion arvokiinteistöistä voit lukea enemmän osoitteessa: http://www.senaatti.fi/arvokiinteisto/arppeanum/

Muutamia kuvia Senaatin järjestämästä Valtionhallinnon HTH-käyttäjäpäivästä:

Toimitilastrategia erityiskiinteistöasiakkaiden osalta siivittää käyttösidonnaisten tilojen hallintaan parannuksia HTH-tietopalvelussa.

 

Käyttäjäpäivässä päästiin tutustumaan Arppeanum-kiinteistöön tehtyyn monitilatoimistoon ja kuulemaan valtioneuvoston hallintoyksikön innostavia kokemuksia monitilassa työskentelystä.

 

Palautekyselyn mukaan tutustumiskierros Arppeanum-kiinteistöön ja tarinat kohteen historiasta kiinnostivat osallistuneita tosi paljon.